BALIKESİR / AYVALIK - Halk Eğitimi Merkezi

YEREL YERLEŞTİRME İLE ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME BAŞVURUSU YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Yerleştirmeye esas nakil işlemleri ile ilgili, 27.06.2018 tarih ve 12368043 sayılı Bakanlık Makam Olur’u ile yürürlüğe giren “2018 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu” nda değişiklik yapılmış olup, 1.4.Yerleştirme İşlemleri maddesinin açıklama bölümünün yerel yerleştirme ile ilgili hükümleri, 1.5.2.a, 1.5.2.b.ii, 1.5.2.b.iii ve 1.5.2.b.iv uygulanmayacaktır. Bu bağlamda Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinden kılavuzun 1.2. a TERCİH İŞLEMLERİ) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan, açık öğretim ortaokulundan mezun durumda olup orta öğretim okullarına kayıt şartları taşıyan öğrenciler YEREL YERLEŞTİRME başvuru işlemlerini herhangi bir örgün öğretim ortaokulu müdürlüğünden yapabileceklerdir.

Öğrenciler, başvuru yaparken AİONET de kayıtlı öğrenci numaralarını yanında bulundurmaları, başvuru işleminden sonra güvenlik numaralarını kaybetmemeleri gerekiyor.

Kılavuz için tıklayınız.

Yayın: 12.08.2018 - Güncelleme: 12.08.2018 15:39 - Görüntülenme: 158